Fotografen

  • Inge Hondebrink
  • Hélène Wiesenhaan

inge_helene

Inge Hondebrink
Portret en documentair fotograaf.
In 1998 gestart als zelfstandig fotograaf.

Inge Hondebrink is een gedreven en betrokken fotograaf. In haar werk neemt zij vaak zelf het initiatief tot beeldprojecten die haar persoonlijk raken. Haar onderwerpen zijn divers, maar haar doel is altijd hetzelfde: mensen en verhalen via haar lens op een niet alledaagse en verrassende wijze tot leven laten komen.

Inge heeft eerst als fysiotherapeut gewerkt in de revalidatie. In 1998 maakte zij de overstap naar de fotografie. Naast haar eigen projecten werkt zij voor verschillende opdrachtgevers van Dagbladen (o.a. de Volkskrant ) tot publiekstijdschriften, uitgeverijen en bedrijven. Een uitgebreide cv is te vinden op haar website www.ingehondebrink.com.

Op deze website is ook haar lange lijst van exposities te zien o.a. in New York, Houston, Atlanta, Turijn, Viborg, Lodz en recent in Galerie de Gang en bij Bredaphoto.

Een specifieke plek in haar hart heeft het onderwerp ‘sport en handicaps’. Ze is er al ruim 20 jaar mee bezig. Dat is begonnen, toen ze nog sportlessen gaf in het revalidatiecentrum. Daar zag ze folders om mensen aan te moedigen om te gaan sporten en op die foto’s zag ze alleen maar de handicaps. ‘Maar, als je mensen wil enthousiasmeren om te sporten, moet je sport laten zien; niet de handicap. Het hoofdonderwerp moet de prestatie, de lol, het samenwerken en misschien het verdriet zijn; daar gaat sport over. Dat iemand dan een arm of been mist is secundair.’

Lid van de Gkf / Dupho
Voor meer informatie zie www.ingehondebrink.com


Hélène Wiesenhaan

Hélène is een allround, autodidact fotograaf. Van kleinst af aan wist zij dat zij fotograaf wilde worden. Toen zij 16 jaar was kocht zij haar eerste camera en begon oa het straatleven te fotograferen en de verstandelijk gehandicapte sporters waar haar vader sportles aan gaf.
Na haar studie startte zij haar fotocarriere in 1997 bij de uitgeverij VNU (tegenwoordig Sanoma Media). Sinds die tijd werkte zij oa voor diverse Nederlandse tijdschriften en internationaal persbureau Getty Images. Naast sport fotografeert zij veel mode, portretten en reportages.

‘Ik hou er van om verschillende werelden in te stappen die voor vele van ons onbekend zijn, bijzondere mensen te ontmoeten en door middel van mijn foto’s het verhaal te vertellen”

Sinds 6 jaar volgt zij het Dutch Parathletics Team naar de vele toernooien en trainingsstages om de prestaties van het team met de wereld te kunnen delen.
Hélène exposeerde de afgelopen jaren oa in New York en Turijn. Momenteel hangt in Turijn de groeps expositie ‘Emotions’, http://en.adplog.com/news/emotions-simply-athletes_36.html. Deze zal het komende jaar reizen door Italie en tijdens de Paralympics te zien zijn in Rio.

Lid van de NVJ / NVF
Voor meer informatie: www.helenewiesenhaan.com